Slider 2
Slider 1
Slider 3
Slider 4

FBS bouwt voor Beck Logistics bijzondere Scania 8x2*6 met autolaadkraan op

FBS heeft de opbouw van deze bijzondere Scania, die in onderstaand persbericht beschreven wordt, voor Beck Logistics verzorgd. Wij vonden het een eer om deze bijzondere Scania van een HIAB autolaadkraan te mogen voorzien.
 


 
P E R S B E R I C H T
 
Breda – Internationaal specialist in industrieel transport en logistiek Beck Logistics uit Nijmegen nam recent een bijzondere volledig luchtgeveerde Scania R450 8x2*6 bakwagen in gebruik die ook als trekker is gekeurd. De truck met twee sturende voorassen en een gestuurde, hefbare naloopas is voorzien van een 105 ton zware HIAB autolaadkraan met een uitschuifbare jib. De truck wordt in opdracht van klanten van Beck ingezet in o.a. de bouw- en energiesector, alsmede voor machine- en speciaaltransport.
 
“Als het om een truck met een autolaadkraan gaat, kiest Beck Logistics de laatste jaren altijd voor Scania,” vertelt Manager Operations Patrick Stolker over de aanschaf. “Deze truck is al de zevende Scania en een uitbreiding van ons wagenpark waarvan een groot deel Scania is. Het merk is over de jaren zeer betrouwbaar gebleken in ons soort werk. Scania levert een zeer robuust chassis dankzij zijn innerliner. Nu zijn er wel meer merken die dat hebben, maar Scania combineert dat met het laagste chassis in de markt en dat is voor ons belangrijk voor de stabiliteit bij het hijsen en flexibiliteit bij het samenstellen van verschillende combinaties. De schotelhoogte blijft namelijk beperkt tot 1.20 meter en dat is heel netjes in deze categorie voertuigen.”
 
De 450 pk sterke 8x2 met de hoge R-cabine is een multifunctioneel voertuig. “Om zo flexibel mogelijk te blijven, hebben wij hem zowel als trekker en als bakwagen laten keuren. In het eerste geval kan er een dieplader, semi-dieplader of uitschuiftrailer achter en in het tweede geval kunnen we een laadbak op de schotel plaatsen en een dichte of open aanhanger erachter koppelen. Vanwege de zware cabinekraan is er gekozen voor 2 x 9 tons voorassen. “Dat was, toen wij hem bestelden, de zwaarste die Scania met luchtvering kon leveren. Die luchtvering is voor ons belangrijk omdat een truck nu eenmaal niet altijd op een waterpas vlakke ondergrond staat. Tevens kunnen we de vering helemaal zakken voor optimale stabiliteit tijdens het hijsen. Voor dat doel is de truck ook vijf keer afstempelbaar. Dankzij de 8 tons voorstempel kunnen we ook over de cabine heen draaien. Voor de extra veiligheid onderweg heeft het voertuig uiteraard een retarder. We hebben deze keer voor het eerst gekozen voor de zescilinder 450 pk sterke SCR-only motor, omdat het verbruik heel erg goed is volgens de adviezen van Scania.” Inmiddels heeft de kraanwagen zijn eerste hijsklus in Saint Tropez erop zitten en de verbruik cijfers zijn zeer belovend.
 
Wij hijsen en plaatsen door heel Europa, voor onder andere de energiesector, veelal onderdelen van transformatoren. De transformatoren rijden we niet zelf, dat doen andere specialisten. Maar zodra zo’n trafo ergens binnen Europa geplaatst is, gaan wij er met vrachtwagens vol onderdelen heen en assisteren we met onze autolaadkranen bij de opbouw van zo’n trafo. Dan staat onze kraanauto soms wel drie weken op één klus en draait de motor alleen om de PTO aan te drijven.
 
De specialisten van Beck Logistics slapen dus alleen onderweg in de auto. “Eenmaal op de plaats van bestemming verhuizen ze naar een hotel”, legt Stolker uit. “Want we laten de mensen natuurlijk niet drie weken op een werk in die auto wonen. Ik zeg specialisten want onze mensen zijn een bijzondere combinatie van speciaal transport chauffeurs en kraanmachinisten. Ze zijn heel zwaar gecertificeerd en moeten voortdurend, op Europees niveau, bijscholen. Anders kom je écht het terrein van een energiecentrale niet op, laat staan als het een kerncentrale in Duitsland of Frankrijk is. Maar op weg naar een klus zijn ze natuurlijk chauffeur en willen wij dat ze over het nodige comfort beschikken. Naast de nodige apparatuur als TV, laptop en magnetron etc. is dat er ook in de vorm van een standkachel, standairco, grote koelkast, een grote kastenwand in de cabine, en de nodige optionele pakketten zoals het comfort en driver pakket, een premiumstoel en uiteraard het grote infotainmentsysteem met DAB+, navigatie en premium luidsprekers. Voor het beste zicht hebben we gekozen voor LED-verlichting met verstralers in het dak en onder de voorruit. Dat hebben we nog aangevuld met een RVS beugel met twee LED balken die enorm veel werklicht geven. Kortom, voor ons was Scania in combinatie met deze zware autolaadkraan een goede en vooral vertrouwde keuze!”   
 
FBS bouwt voor Beck Logistics bijzondere Scania 8x2*6 met autolaadkraan op

Laatste projecten

Nieuwe DAF 8x2 bakwagen
Nieuwe DAF 8x2 bakwagen voor de firma Wessels Timmerwerken te RijssenOnlangs hebben wij deze DAF XF.530 FAX 8x2 met Hiab X-HiPro 1058E-8 autolaadkraan inclusief JIB150X6 mogen af leveren aan Wessels Timmerwerken.De wagen is voorzien van div... >> LEES
Hiab Multilift Skiploader Futura 12
Hiab Multilift Skiploader Futura 12 op Renault D19 Wide P4x2 380E6 (19 ton) voor Renault NederlandIn opdracht van Renault Nederland te Beesd hebben wij, op de toegeleverde Renault D19 Wide P4x2 380E6, een Hiab Multilift Skiploader FTR12 systee... >> LEES
Nieuwe Scania R500B8x2*6NB trekker met Hiab X-HiPro1058E-8 autolaadkraan met JIB150x6
Onlangs hebben wij deze Scania R500B8x2*6NB trekker met Hiab X-HiPro1058E-8 autolaadkraan met JIB150x6 mogen afleveren aan ITM Maters. Het maximale bereik van de kraan inclusief JIB is 31,7 meter.De wagen is voorzien van een JOST schuifschotel,... >> LEES
> PROJECTARCHIEF

Laatste nieuws

Op 21 januari 2021 maakten we bekend dat FBS Opbouw & Hydrauliek, door toename van de... >> LEES
Afgelopen week is het laatste item over de FOJA Groep uitgezonden op RTL Transportwereld.... >> LEES
Afgelopen zondag waren wij te zien in het programma RTL Transportwereld! In een r... >> LEES
> Nieuwsarchief

Afspraak maken

Met behulp van onderstaande knop kunt u een werkplaats of keuringsafspraak aanvragen. Wij zullen proberen de afspraak volgens uw wensen in te plannen. Mocht dit niet lukken nemen wij telefonisch contact met u op.
Gerard Geertsen Gerard Geertsen Algemeen coördinator
055 578 13 80 | info@fbs-service.nl
> Maak een afspraak
© 2020 FBS   | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Verhuurvoorwaarden | Privacy | Sitemap
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan